Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Couscous salade
Deze zout- en kaliumarme couscoussalade is geschikt voor zowel lunch als avondeten. Bovendien kun je er goed mee variëren. Een veelzijdig recept!
Voedingswaarden (per portie)
8 g eiwit,0.03 g zout (12 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
531 mg kalium,116 mg fosfaat

20 MIN
11 ingrediënten
2 personen
- 125 gcouscous
- 4bosuitjes
- 1 rodepaprika
- 50 gdoperwten (diepvries)
- 1citroen
- 50 gverse peterselie
- 1 tlverse munt
- 1 elverse koriander
- 5 elolijfolie
- +½ courgette
- +peper
Werkwijze
1
2
Laat de couscous afkoelen.
3
Was intussen de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
4
Maak ook de paprika en courgette schoon en snijd deze in kleine blokjes.
5
Kook de doperwtjes kort en giet ze af.
6
Spoel de doperwtjes met koud water en laat ze uitlekken.
7
Hak de verse kruiden fijn.
8
Pers de citroen uit boven een grote kom en breng op smaak met peper.
9
Voeg hierbij de couscous en alle andere ingrediënten en schep alles goed door elkaar.





