Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Couscous salade

Deze zout- en kaliumarme couscoussalade is geschikt voor zowel lunch als avondeten. Bovendien kun je er goed mee variëren. Een veelzijdig recept!

Voedingswaarden (per portie)

8 g eiwit,0.03 g zout (12 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

531 mg kalium,116 mg fosfaat
Zoutarme couscous salade met paprika en rucola in een schaal
20 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 125 gcouscous
  • 4bosuitjes
  • 1 rodepaprika
  • 50 gdoperwten (diepvries)
  • 1citroen
  • 50 gverse peterselie
  • 1 tlverse munt
  • 1 elverse koriander
  • 5 elolijfolie
  • +½ courgette
  • +peper

Werkwijze

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Laat de couscous afkoelen.

3

Was intussen de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.

4

Maak ook de paprika en courgette schoon en snijd deze in kleine blokjes.

5

Kook de doperwtjes kort en giet ze af.

6

Spoel de doperwtjes met koud water en laat ze uitlekken.

7

Hak de verse kruiden fijn.

8

Pers de citroen uit boven een grote kom en breng op smaak met peper.

9

Voeg hierbij de couscous en alle andere ingrediënten en schep alles goed door elkaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!