Verwarm de oven voor op 200 °C.
Couscous met pompoen en kikkererwten
Dit recept voor couscous met pompoen en kikkererwten is lekker, gezond en bovendien zout- en kaliumarm. Perfect als je een zoutarm én vega dieet volgt.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
4 personen
- 1flespompoen
- 1 elvloeibaar bak- en braadvet
- 2 elhoning
- 200 gcouscous
- 1sinaasappel, schoongeboend
- 400 gkikkererwten uit blik
- 4 elolijfolie
- 2 tlras el hanout (bijvoorbeeld van Jonnie de Boer of Pure Specerijen van firma Verstegen)
- 75 grozijnen
Werkwijze
Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 1 cm.
Vet de bakplaat in met vloeibare bak & braad (of gebruik bakpapier).
Meng de pompoen met de honing en verdeel over de ingevette bakplaat.
Bak de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven tot de pompoen gaar is. Schep halverwege een keer om.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water.
Meng de couscous met sinaasappelrasp en -sap, kikkererwten, olijfolie, ras el hanout en rozijnen.
Verdeel de pompoen over de couscous.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.





