Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Couscous met pompoen en kikkererwten

Dit recept voor couscous met pompoen en kikkererwten is lekker, gezond en bovendien zout- en kaliumarm. Perfect als je een zoutarm én vega dieet volgt.

Voedingswaarden (per portie)

16 g eiwit,0.51 g zout (204 mg natrium),77 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

550 mg kalium,220 mg fosfaat
kikkererwten voor zoutarme couscous met pompoen en kikkererwten
35 MIN

9 ingrediënten

4 personen

  • 1flespompoen
  • 1 elvloeibaar bak- en braadvet
  • 2 elhoning
  • 200 gcouscous
  • 1sinaasappel, schoongeboend
  • 400 gkikkererwten uit blik
  • 4 elolijfolie
  • 2 tlras el hanout (bijvoorbeeld van Jonnie de Boer of Pure Specerijen van firma Verstegen)
  • 75 grozijnen

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 1 cm.

3

Vet de bakplaat in met vloeibare bak & braad (of gebruik bakpapier).

4

Meng de pompoen met de honing en verdeel over de ingevette bakplaat.

5

Bak de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven tot de pompoen gaar is. Schep halverwege een keer om.

6

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

8

Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water.

9

Meng de couscous met sinaasappelrasp en -sap, kikkererwten, olijfolie, ras el hanout en rozijnen.

10

Verdeel de pompoen over de couscous.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!