Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Couscous met koolrabi en varkenshaasreepjes

Dit recept voor couscous met koolrabi en varkenshaasreepjes is zoutarm, super gezond en gewoon heel erg lekker. Een ideaal en fris gerecht.

Voedingswaarden (per portie)

33 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1250 mg kalium,460 mg fosfaat
Zoutarme couscous met roolrabi en varkenshaasreepjes op een bord
30 MIN

12 ingrediënten

4 personen

  • 2 elolijfolie
  • 1 teentjeknoflook, geperst
  • 2 kleineof grote koolrabi (ca. 400 g), geschild en in blokjes gesneden
  • 3bosuitjes, schoongemaakt en in kleine ringen gesneden
  • 400 gvarkenshaasreepjes
  • 1avocado
  • 300 gcouscous
  • 20 gfijngesneden bieslook
  • 500 mlwater
  • +1½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • +sap van ½ citroen
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en voeg de knoflook, gemalen komijn en koolrabi toe. Roerbak het geheel gedurende circa 5 minuten. Bestrooi met wat peper en voeg 8 eetlepels water toe. Dek de wok of hapjespan af en laat het gerecht 10-12 minuten op middellaag vuur stoven. Schep de laatste 2 minuten de bosui erdoor.

2

Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in circa 5 minuten rondom bruin. Bestrooi naar smaak met peper.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

4

Meng de couscous in een schaal met 500 ml kokend water. Laat de couscous 8 minuten wellen. Schep de couscous vervolgens door en voeg het citroensap aan de couscous toe.

5

Meng de couscous met de koolrabi en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de varkenshaasreepjes en garneer met avocado en bieslook.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!