Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en voeg de knoflook, gemalen komijn en koolrabi toe. Roerbak het geheel gedurende circa 5 minuten. Bestrooi met wat peper en voeg 8 eetlepels water toe. Dek de wok of hapjespan af en laat het gerecht 10-12 minuten op middellaag vuur stoven. Schep de laatste 2 minuten de bosui erdoor.
Couscous met koolrabi en varkenshaasreepjes
Dit recept voor couscous met koolrabi en varkenshaasreepjes is zoutarm, super gezond en gewoon heel erg lekker. Een ideaal en fris gerecht.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

12 ingrediënten
4 personen
- 2 elolijfolie
- 1 teentjeknoflook, geperst
- 2 kleineof grote koolrabi (ca. 400 g), geschild en in blokjes gesneden
- 3bosuitjes, schoongemaakt en in kleine ringen gesneden
- 400 gvarkenshaasreepjes
- 1avocado
- 300 gcouscous
- 20 gfijngesneden bieslook
- 500 mlwater
- +1½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- +sap van ½ citroen
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in circa 5 minuten rondom bruin. Bestrooi naar smaak met peper.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de couscous in een schaal met 500 ml kokend water. Laat de couscous 8 minuten wellen. Schep de couscous vervolgens door en voeg het citroensap aan de couscous toe.
Meng de couscous met de koolrabi en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de varkenshaasreepjes en garneer met avocado en bieslook.





