Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Couscous met kip en dadels

Geniet van de warme smaken van het Midden-Oosten met malse kip, zoete dadels en kruidige couscous. Een eenvoudig en voedzaam gerecht dat snel op tafel staat en bij iedereen in de smaak valt.

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

800 mg kalium,400 mg fosfaat
dadels
20 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 300 gcouscous
  • 2uien
  • 2 elolijfolie
  • 300 gkipfilet, in blokjes
  • 100 gdadels zonder pit
  • 75 gpistachenootjes
  • 0.5 tlkaneelpoeder
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en bak de ui. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in 5 minuten gaar.

2

Snijd de dadels in dunne reepjes. Pel de pistachenootjes en hak ze grof. Meng de dadels door het kipmengsel en verwarm het gerecht goed door. Breng op smaak met kaneel en peper.

3

Meng het kipmengsel door de couscous en bestrooi het gerecht met de nootjes.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!