Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en bak de ui. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in 5 minuten gaar.
Couscous met kip en dadels
Geniet van de warme smaken van het Midden-Oosten met malse kip, zoete dadels en kruidige couscous. Een eenvoudig en voedzaam gerecht dat snel op tafel staat en bij iedereen in de smaak valt.
Voedingswaarden (per portie)
31 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
800 mg kalium,400 mg fosfaat

20 MIN
8 ingrediënten
4 personen
- 300 gcouscous
- 2uien
- 2 elolijfolie
- 300 gkipfilet, in blokjes
- 100 gdadels zonder pit
- 75 gpistachenootjes
- 0.5 tlkaneelpoeder
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Snijd de dadels in dunne reepjes. Pel de pistachenootjes en hak ze grof. Meng de dadels door het kipmengsel en verwarm het gerecht goed door. Breng op smaak met kaneel en peper.
3
Meng het kipmengsel door de couscous en bestrooi het gerecht met de nootjes.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.





