Meng 1 eetlepel van de olie met de het paprikapoeder, een ½ theelepel van de gemalen koriander en een ½ theelepel van de gemalen komijn.
Kruidige couscous met pompoen
Met couscous kun je alle kanten op. Dat bewijst dit kalium- en zoutarme recept voor kruidige couscous met pompoen. Laat je verrassen door de smaken.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

13 ingrediënten
2 personen
- 2 eetlepelsolie
- 1 theelepelgemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepelgemalen komijn (djinten)
- 300 grampompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepelrozijnen
- 200 mlzoutarme bouillon
- 1ui, gesnipperd
- 1 theelepelkaneel
- 150 gramcouscous
- +½ theelepel paprikapoeder
- +½ theelepel gemberpoeder
- +mespunt chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
- +verse koriander (of platte peterselie), fijn gesneden
Werkwijze
Meng deze olie door de pompoen, doe dit in een pan en smoor de pompoen in ca.10-15 minuten gaar.
Was de rozijnen en laat ze in de bouillon tegen de kook aan zacht worden.
Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de specerijen gedurende 5 minuten.
Voeg de couscous toe en schenk de zoutarme bouillon er bij.
Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.
Meng de gare pompoen en de kleingesneden koriander door de couscous.





