Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kruidige couscous met pompoen

Met couscous kun je alle kanten op. Dat bewijst dit kalium- en zoutarme recept voor kruidige couscous met pompoen. Laat je verrassen door de smaken.

Voedingswaarden (per portie)

11 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

450 mg kalium,170 mg fosfaat
Kruidige zoutarme couscous met pompoen
20 MIN

13 ingrediënten

2 personen

  • 2 eetlepelsolie
  • 1 theelepelgemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepelgemalen komijn (djinten)
  • 300 grampompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepelrozijnen
  • 200 mlzoutarme bouillon
  • 1ui, gesnipperd
  • 1 theelepelkaneel
  • 150 gramcouscous
  • +½ theelepel paprikapoeder
  • +½ theelepel gemberpoeder
  • +mespunt chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
  • +verse koriander (of platte peterselie), fijn gesneden

Werkwijze

1

Meng 1 eetlepel van de olie met de het paprikapoeder, een ½ theelepel van de gemalen koriander en een ½ theelepel van de gemalen komijn.

2

Meng deze olie door de pompoen, doe dit in een pan en smoor de pompoen in ca.10-15 minuten gaar.

3

Was de rozijnen en laat ze in de bouillon tegen de kook aan zacht worden.

4

Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de specerijen gedurende 5 minuten.

5

Voeg de couscous toe en schenk de zoutarme bouillon er bij.

6

Roer met een vork de korrels los en laat de couscous met een deksel op de pan 5 minuten wellen.

7

Meng de gare pompoen en de kleingesneden koriander door de couscous.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!