Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Curry met broccoli en kipfilet
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

8 ingrediënten
4 personen
- 300 gram(zilvervlies)rijst
- 300 gramkipfilet of kippendijfilet
- 400 grambroccoli
- 2 elzonnebloemolie
- 3 eetlepelsvadouvan of kerrie kruiden kruiden zonder zout
- 400 mlkokosmelk
- 250 gramkerstomaatjes
- +verse koriander
Werkwijze
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze 2-3 minuten in een pan met kokend water en spoel daarna af met koud water.
Snijd vervolgens de kip in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de kip rondom bruin.
Voeg vervolgens de broccoli en vadouvan of kerrie kruiden toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Laat vervolgens 5 minuten sudderen. Naar smaak kan er nog wat extra vadouvan of kerriekruiden toegevoegd worden.
Snijd de tomaatjes door de helft en voeg deze toe aan de curry.
Hak de koriander fijn, schep de rijst en de curry op een bord en garneer af met de verse koriander.





