Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Curry met broccoli en kipfilet

Een curry is altijd een goed idee. Deze variant wordt gemaakt met broccoli en kipfilet.

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

111 mg kalium
kom curry met broccoli
20 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 600 gram (zilvervlies)rijsts
  • 600 gram kipfilet of kippendijfilets
  • 800 gram broccolis
  • 4 el zonnebloemolies
  • 6 eetlepels vadouvan of kerrie kruiden kruiden zonder zouts
  • 800 ml kokosmelks
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 2 verse koriander

Werkwijze

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze 2-3 minuten in een pan met kokend water en spoel daarna af met koud water.

3

Snijd vervolgens de kip in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de kip rondom bruin.

4

Voeg vervolgens de broccoli en vadouvan of kerrie kruiden toe en bak 1 minuut mee.

5

Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Laat vervolgens 5 minuten sudderen. Naar smaak kan er nog wat extra vadouvan of kerriekruiden toegevoegd worden.

6

Snijd de tomaatjes door de helft en voeg deze toe aan de curry.

7

Hak de koriander fijn, schep de rijst en de curry op een bord en garneer af met de verse koriander.

  • Bron:  Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!