Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Broccoli met crème fraîche, ei en tomaat

Met dit zout- en kaliumarme recept voor broccoli met crème fraîche, ei en tomaat kun je volop variëren. Combineer bijvoorbeeld met rijst of tagliatelle.

Voedingswaarden (per portie)

12 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

500 mg kalium,210 mg fosfaat
Zoutarme broccoli op bord
15 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 300 gbroccoli
  • 3 elcrème fraîche
  • 2eieren, hardgekookt
  • 1tomaat
  • 1 tldragon, gedroogd
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Kook de in roosjes verdeelde broccoli (snijd de stelen in plakjes) circa 10 minuten.

2

Roer de in stukjes gesneden eieren, in stukjes gesneden tomaat, dragon en (versgemalen) peper door de crème fraîche. Voeg de gekookte broccoli toe en schep het geheel voorzichtig om.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!