Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Hartige taart met broccoli, brie en cashewnoten

Lekker, voedzaam, gezond én zoutarm, dat is dit recept voor hartige taart met broccoli, brie en cashewnoten. Een feestje op je bord dus.

Voedingswaarden (per portie)

35 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

120 mg kalium
Zoutarme hartige taart met broccoli, brie en cashewnoten in stukken op een bord
50 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 12 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooids
  • 1000 g broccoli, in kleine roosjes
  • 500 g bries
  • 300 g ongezouten cashewnotens
  • 250 ml crème fraîches
  • 2 3 eieren
  • 2 (versgemalen) peper
  • 2 el honing
  • 50 g geraspte kaas  s

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet een springvorm van 23 centimeter doorsnede in met een beetje olie en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Prik gaatjes in de bodem.

2

Kook de broccoli kort voor in een pan met water, laat goed uitlekken. Snijd de brie in plakken. Leg op de bodem van de taart de helft van de plakjes brie, hierop de helft van de cashewnoten en vervolgens de broccoli.

3

Klop de crème fraîche los met de eieren en voeg peper naar smaak toe. Schenk dit mengsel over de broccoli. Verdeel de rest van de noten en brie over de taart. Besprenkel de taart met de honing en bestrooi met geraspte kaas.

4

Bak de taart in circa 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Hartige taart met broccoli, brie en cashewnoten | Nierstichting