Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet een springvorm van 23 centimeter doorsnede in met een beetje olie en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Prik gaatjes in de bodem.
Hartige taart met broccoli, brie en cashewnoten
Lekker, voedzaam, gezond én zoutarm, dat is dit recept voor hartige taart met broccoli, brie en cashewnoten. Een feestje op je bord dus.
Voedingswaarden (per portie)
35 g eiwitNierinformatie (per portie)
120 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 12 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooids
- 1000 g broccoli, in kleine roosjes
- 500 g bries
- 300 g ongezouten cashewnotens
- 250 ml crème fraîches
- 2 3 eieren
- 2 (versgemalen) peper
- 2 el honing
- 50 g geraspte kaas s
Werkwijze
Kook de broccoli kort voor in een pan met water, laat goed uitlekken. Snijd de brie in plakken. Leg op de bodem van de taart de helft van de plakjes brie, hierop de helft van de cashewnoten en vervolgens de broccoli.
Klop de crème fraîche los met de eieren en voeg peper naar smaak toe. Schenk dit mengsel over de broccoli. Verdeel de rest van de noten en brie over de taart. Besprenkel de taart met de honing en bestrooi met geraspte kaas.
Bak de taart in circa 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.