Bestel nu het Zoutpakket

Zoutbewust eten is belangrijk en mogelijk. Geen zout toevoegen tijdens het koken of aan tafel is daarbij een eerste en belangrijk advies. Maar omdat 80% van het geconsumeerde zout afkomstig is uit gekochte voedingsmiddelen, kan daar de grootste winst behaald worden.

Dit betekent dat mensen andere keuzes moeten maken: minder voedingsmiddelen gebruiken die niet belangrijk zijn voor de voorziening van voedingsstoffen, maar wél veel zout bevatten. En zout vervangen door kruiden.

Onze hulpmiddelen zijn geschikt voor professionals die hun patiënten inzicht willen geven in producten met veel zout en hoe deze vervangen kunnen worden. Bestel onze zoutpakketten via het formulier onderaan deze pagina.

Wie van z’n nieren houdt, helpt zijn patiënten minderen met zout.

Zoutpakket van de nierstichting met informatie hoe je kan minderen met zout

Wat zit er in het Zoutpakket?

Onze hulpmiddelen sluiten aan bij de verschillende problemen die patiënten ervaren bij het minderen van zout en ondersteunen de patiënt daardoor elk op een andere wijze:

  • Het Zoutboek laat zien, d.m.v. met zout gevulde buisjes, hoeveel zout een bepaald voedingsmiddel bevat. Ter vergelijk bevat het Zoutboek ook een referentiebuis, die de aanbevolen maximum hoeveelheid van 6 gram zout bevat.
  • De Zoutfolder is een papieren versie van het Zoutboek en kun je meegeven aan je patiënt als aanvulling op je voorlichting met het Zoutboek.
  • De Zoutposter (gezamenlijke uitgave met het Voedingscentrum) kun je in je wacht- of spreekkamer hangen. Patiënten kunnen hier alledaagse zoute producten op herkennen voor elk maaltijdmoment: ontbijt – lunch – avondmaaltijd – tussendoor. En het toont een zoutbewust alternatief hiervoor.
  • De zakkaartjes Zoutmeter verwijzen naar de online Zoutmeter. De Zoutmeter is een instrument waarmee je patiënten hun zoutinname kunnen inschatten.  
  • De Kruidenwijzer is een draaischijf die suggesties geeft voor kruiden die goed combineren met bepaalde producten. Ook andersom kan men bekijken welke producten lekker zijn in combinatie met een bepaald kruid.

Ook bieden we diverse online tools en hulpmiddelen. Verwijs je patiënt eens naar onze pagina over zoutbewust eten.

Bestel jouw Zoutpakket

Het Zoutpakket is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners.Wil je kennismaken met onze hulpmiddelen, of meerdere Zoutboeken bestellen, dan kun je kiezen uit twee pakketten:

  • Zoutpakket 1: Zoutboek, Zoutfolder, Zoutposter, Zoutmeter verwijskaartje en kruidenwijzer. Kosten: € 40 (kostprijs Zoutboek). Je kunt eenvoudig via iDeal betalen.
  • Zoutpakket 2: Zoutfolder, Zoutposter, Zoutmeter verwijskaartje en Kruidenwijzer. Gratis. Je kunt dit als zorgverlener bestellen via onze foldermodule. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.
Zoutpakket 1

Zoutpakket 1

Zoutboek, Zoutfolder, Zoutposter, Zoutmeter zakkaartje en Kruidenwijzer

Prijs:
€40,00

Subtotaal
0,00
Verzendkosten
0,00
Totaal
0,00