Kinderen met een nierziekte

Kidnie - Voor de nieuwe generatie nieren

Kinderen met een nierziekte staan al vroeg in hun leven voor enorme uitdagingen en er is nog geen kans op genezing. Om die reden lanceert de Nierstichting dit jaar Kidnie, in samenwerking met alle kindernefrologische centra in Nederland. Een unieke krachtenbundeling, die ervoor moet zorgen dat alle kinderen met een nierziekte een kans op genezing krijgen.
Elke dag een berg medicijnen, 24/7 moe, moeten dialyseren of meerdere transplantaties krijgen. Kinderen met een nierziekte maken zich druk over hun toekomst. De impact van een nierziekte is enorm op het leven van kinderen, hun ouders en anderen in hun omgeving. Erfelijke en aangeboren nierziekten bij kinderen zijn nog niet te genezen: het is iets waar je mee moet leven. Het leven van een kind hoort over hele andere dingen te gaan, toch? Kidnie geeft deze kinderen de zorgeloze toekomst die ze verdienen.

Kijk voor meer informatie en hoe jij kunt helpen op kidnie.nl.

Verhalen van jonge helden

Bram, Roan, Tijn, Ruben en Emma zijn jonge nierpatiënten die opgroeien met een nierziekte. Zij geven niet op. Elke dag weer vragen ze het uiterste van zichzelf om gewoon te léven.

Je ziet Faya op de bank liggen

Wetenschappelijk onderzoek

Bij kinderen met een nierziekte gaat het om een relatief groot aantal, vaak aangeboren ziekten, die allemaal zeldzaam zijn. De leeftijd vraagt om een totaal andere aanpak dan bij volwassenen.

Je ziet Michiel Schreuder in het lab