Leven met een nierziekte

Nierschade heeft grote invloed op het leven van patiënten en hun naasten. Lees hun persoonlijke verhalen en leer meer over dialyseren en transplanteren. Advies nodig? We helpen je graag.

Persoonlijke verhalen

Nierschade zet het leven van patiënten op z'n kop. Lees de verhalen van nierpatiënten en hun dierbaren.

Dialyse

Nierpatiënten hebben dialyse nodig om in leven te blijven. Dialyseren is niet alleen zwaar maar kost ook veel tijd.

Dialyse apparaat

Transplantatie

Een donornier is voor veel patiënten hun laatste hoop. Maar een niertransplantatie is niet zonder risico.

Nieren.nl

Nieren.nl is een online platform voor nierpatiënten én hun naasten. Nieren.nl is een initiatief van de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland.

Advies voor nierpatiënten

Dreigt je nierziekte je leven te beheersen? Wij laten zien dat het anders kan.

Vakantie

Op vakantie kun je even weg uit het dagelijks leven. Juist als een nierziekte veel invloed heeft op je leven, is dat belangrijk.

Feiten en cijfers

Elk jaar komen er zo’n 2.000 patiënten met nierfalen bij. Om in leven te blijven zijn dialyse of een niertransplantatie nodig.