Wat wij doen

Je nieren zijn van levensbelang. Daarom strijden we ook in 2021 voor gezonde nieren en mensen met een nierziekte. Ook geven we speciale aandacht aan kinderen met een nierziekte en hun ouders. Want: je nieren zijn je leven. Jouw leven.

Jonge helden

Opgroeien met een nierziekte eist veel van een kind. Niet mogen eten wat je lekker vindt, vaak naar het ziekenhuis en veel medicijnen slikken. Uiteindelijk soms zelfs dialyseren of een transplantatie.

Nierschade voorkomen

Nierschade ontdekken we vaak te laat. Daarom investeren we in vroege opsporing van nierschade. We verbeteren de samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen. En we stimuleren zoutbewust eten.

Nierziekten genezen

Onze droom is dat in de toekomst nierschade is te herstellen en nierziekten zijn te genezen. Dankzij grote vooruitgang, in bijvoorbeeld regeneratieve geneeskunde, kan die droom waarheid worden.

Nierfalen behandelen

Mensen met nierfalen zijn afhankelijk van dialyse of transplantatie om in leven te blijven. Wij gunnen iedere nierpatiënt de best mogelijk behandeling en de vrijheid om uit een volledig zorgaanbod te kiezen.

Onderzoek en patiëntenhulp

De Nierstichting maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk dat kan zorgen voor doorbraken. Ook steunen we patiënten via subsidie aan patiëntenverenigingen, informatie en tools.