Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zoet-hartige bulgur met perzik

Dit recept voor zoet-hartige bulgur met perzik is licht, voedzaam en zout- en kaliumarm. Bovendien kun je het ieder seizoen laten terugkomen.

Voedingswaarden (per portie)

26 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium
Perzik in een schaaltje voor in zoutarme zoet-hartige bulgur
20 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 400 g bulgurs
  • 200 g rozijnens
  • 600 g kipfilet, in reepjes
  • 8 el citroensaps
  • 8 el olijfolies
  • 2 (versgemalen) peper
  • 8 halve perziken uit bliks
  • 6 el honings
  • 100 g ongezouten pecannotens
  • 4 el munt, fijngesneden  s

Werkwijze

1

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel de rozijnen in warm water. Meng in een kom de kip met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olie en peper.

2

Verhit een hapjespan en voeg het kipmengsel toe. Roerbak de kip in 12-15 minuten gaar.

3

Snijd de perzik in plakjes. Roer de bulgur los met een vork en voeg de uitgelekte rozijnen, honing, het resterende citroensap en de olie toe. Schep de bulgur op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Verdeel de noten en munt erover.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!