Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel de rozijnen in warm water. Meng in een kom de kip met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olie en peper.
Zoet-hartige bulgur met perzik
Dit recept voor zoet-hartige bulgur met perzik is licht, voedzaam en zout- en kaliumarm. Bovendien kun je het ieder seizoen laten terugkomen.
Voedingswaarden (per portie)
26 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
750 mg kalium,320 mg fosfaat

20 MIN
10 ingrediënten
4 personen
- 200 gbulgur
- 100 grozijnen
- 300 gkipfilet, in reepjes
- 4 elcitroensap
- 4 elolijfolie
- 4 halveperziken uit blik
- 3 elhoning
- 50 gongezouten pecannoten
- 2 elmunt, fijngesneden
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Verhit een hapjespan en voeg het kipmengsel toe. Roerbak de kip in 12-15 minuten gaar.
3
Snijd de perzik in plakjes. Roer de bulgur los met een vork en voeg de uitgelekte rozijnen, honing, het resterende citroensap en de olie toe. Schep de bulgur op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Verdeel de noten en munt erover.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.





