Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Prei met basilicum-yoghurtsaus

Met dit zoutarme recept voor prei met basilicum-yoghurtsaus zul je jouw eters vast en zeker verrassen. Hartig en zout samen – heerlijk!

Voedingswaarden (per portie)

8 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

700 mg kalium
Zoutarme prei met basilicum-yoghurtsaus
20 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 4 eetlepels vloeibaar bak- en braadvets
  • 800 g schoongemaakte prei in stukjes van circa 3 cms
  • 2 ½ theelepel suiker
  • 2 (vers)gemalen peper
  • 2 eetlepel geschaafde amandelen
  • 2 eetlepel bloem
  • 200 ml appelsaps
  • 200 ml volle yoghurts
  • 4 eetlepels gesnipperde verse basilicums

Werkwijze

1

Smelt 1 eetlepel bak- en braadvet in een pan, roer de prei de suiker en wat peper erdoor en smoor de prei, met de deksel op de pan, in 10 minuten zachtjes gaar.

2

Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat het op een bord afkoelen.

3

Smelt 1 eetlepel bak- en braadvet in een steelpan

4

Roer de bloem erdoor (het wordt een bal).

5

Voeg al roerende, geleidelijk de appelsap toe.

6

Laat het even zachtjes doorkoken.

7

Neem de saus van het vuur en roer de yoghurt en de basilicum erdoor.

8

Schep de saus door de prei en bestrooi het geheel met de geroosterde amandelen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!