Smelt 1 eetlepel bak- en braadvet in een pan, roer de prei de suiker en wat peper erdoor en smoor de prei, met de deksel op de pan, in 10 minuten zachtjes gaar.
Prei met basilicum-yoghurtsaus
Met dit zoutarme recept voor prei met basilicum-yoghurtsaus zul je jouw eters vast en zeker verrassen. Hartig en zout samen – heerlijk!
Voedingswaarden (per portie)
8 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
700 mg kalium,140 mg fosfaat

20 MIN
9 ingrediënten
2 personen
- 2 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
- 400 gschoongemaakte prei in stukjes van circa cm
- 1 eetlepelgeschaafde amandelen
- 1 eetlepelbloem
- 100 mlappelsap
- 100 mlvolle yoghurt
- 2 eetlepelsgesnipperde verse basilicum
- +½ theelepel suiker
- +(vers)gemalen peper
Werkwijze
1
2
Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat het op een bord afkoelen.
3
Smelt 1 eetlepel bak- en braadvet in een steelpan
4
Roer de bloem erdoor (het wordt een bal).
5
Voeg al roerende, geleidelijk de appelsap toe.
6
Laat het even zachtjes doorkoken.
7
Neem de saus van het vuur en roer de yoghurt en de basilicum erdoor.
8
Schep de saus door de prei en bestrooi het geheel met de geroosterde amandelen.




