Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Preitaart met komijn

Fan van hartige taart? Dan moet je dit zout- en kaliumarme recept voor preitaart met komijn eens proberen. Lekker in iedere tijd van het jaar.

Voedingswaarden (per portie)

22 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

650 mg kalium
Kalium- en zoutarme preitaart
25 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 10 pakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolies
  • 500 g champignons in schijfjes
  • 600 g prei in ringen gesnedens
  • 2 4 eieren
  • 200 ml halfvolle melks
  • 2 bolletje mozzarellakaas (130 g) in plakjes
  • 2 theelepel komijn

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Laat het deeg ontdooien en bekleed de taartvorm (30 cm doorsnede) ermee.

3

Prik met een vork gaatjes in de bodem.

4

Bak in een koekenpan in olijfolie de knoflook en de champignons ongeveer 3 minuten op hoog vuur.

5

Doe de prei erbij en schep de massa goed om.

6

Maak alles op smaak met komijn.

7

Schep het mengsel in de taartvorm.

8

Leg de plakken kaas erover.

9

Klop in een kom de eieren met melk en schenk dit mengsel over de prei.

10

Bak de taart in 35 minuten in het midden van de oven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!