Verwarm de oven voor op 200 °C.
Preitaart met komijn
Fan van hartige taart? Dan moet je dit zout- en kaliumarme recept voor preitaart met komijn eens proberen. Lekker in iedere tijd van het jaar.
Voedingswaarden (per portie)
22 g eiwitNierinformatie (per portie)
650 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 10 pakjes bladerdeeg (diepvries)
- 2 teentje knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolies
- 500 g champignons in schijfjes
- 600 g prei in ringen gesnedens
- 2 4 eieren
- 200 ml halfvolle melks
- 2 bolletje mozzarellakaas (130 g) in plakjes
- 2 theelepel komijn
Werkwijze
Laat het deeg ontdooien en bekleed de taartvorm (30 cm doorsnede) ermee.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak in een koekenpan in olijfolie de knoflook en de champignons ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
Doe de prei erbij en schep de massa goed om.
Maak alles op smaak met komijn.
Schep het mengsel in de taartvorm.
Leg de plakken kaas erover.
Klop in een kom de eieren met melk en schenk dit mengsel over de prei.
Bak de taart in 35 minuten in het midden van de oven.