Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Wraps met gegrilde groenten

Voedingswaarden (per portie)

34 g eiwit,0.26 g zout (104 mg natrium),51 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

840 mg kalium,370 mg fosfaat
wraps met groenten op bord
25 MIN

12 ingrediënten

4 personen

  • 350 gramkipfilet
  • 3 eetlepelsolijfolie
  • 250 gramchampignons
  • 1aubergine
  • 1 rodepaprika
  • 1ui
  • 1 teentjeknoflook
  • 2 eetlepelscitroensap
  • 4 zelfgemaaktewraps
  • 120 grammozzarella
  • +(kip)kruiden zonder toegevoegd zout naar keuze
  • +peper

Werkwijze

1

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer de kipblokjes met 1 eetlepelolie en zoutloze (kip)kruiden naar keuze.

2

Snijd alle groenten in grove stukken.

3

Pers de knoflook, voeg dit samen met de citroensap, 2 eetlepels olijfolie en peper. Meng de ingrediënten door elkaar tot een dressing.

4

Bestrijk de aubergine, paprika, ui en champignons met de zelfgemaakte dressing. Verhit een grillpan. Grill de groenten 5 -10 minuten in de pan. Of grill de groenten in een schaal in de oven, 15 minuten op 220 graden.

5

Verhit een (hapjes)pan en bak de kipfilet ondertussen goudbruin.

6

Verwarm de wraps kort in een pan of in de magnetron.

7

Vul de wraps met de gegrilde groenten, kip en verdeel de bol mozzarella over de wraps.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!