Snijd de kipfilet in blokjes en marineer de kipblokjes met 1 eetlepelolie en zoutloze (kip)kruiden naar keuze.
Wraps met gegrilde groenten
Voedingswaarden (per portie)
34 g eiwit,0.26 g zout (104 mg natrium),51 g koolhydraten
Nierinformatie (per portie)
840 mg kalium,370 mg fosfaat

25 MIN
12 ingrediënten
4 personen
- 350 gramkipfilet
- 3 eetlepelsolijfolie
- 250 gramchampignons
- 1aubergine
- 1 rodepaprika
- 1ui
- 1 teentjeknoflook
- 2 eetlepelscitroensap
- 4 zelfgemaaktewraps
- 120 grammozzarella
- +(kip)kruiden zonder toegevoegd zout naar keuze
- +peper
Werkwijze
1
2
Snijd alle groenten in grove stukken.
3
Pers de knoflook, voeg dit samen met de citroensap, 2 eetlepels olijfolie en peper. Meng de ingrediënten door elkaar tot een dressing.
4
Bestrijk de aubergine, paprika, ui en champignons met de zelfgemaakte dressing. Verhit een grillpan. Grill de groenten 5 -10 minuten in de pan. Of grill de groenten in een schaal in de oven, 15 minuten op 220 graden.
5
Verhit een (hapjes)pan en bak de kipfilet ondertussen goudbruin.
6
Verwarm de wraps kort in een pan of in de magnetron.
7
Vul de wraps met de gegrilde groenten, kip en verdeel de bol mozzarella over de wraps.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.





