Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zelfgemaakte wraps

Zelf wraps maken is heel eenvoudig! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. De wraps zijn gemaakt zonder zout.

stapel wraps
15 MIN

5 ingrediënten

4 personen

  • 250 gramtarwebloem
  • 1 theelepelbakpoeder
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 150 mllauwwarm water
  • +snufje peper

Werkwijze

1

Doe de bloem, bakpoeder en een snufje peper in een kom en meng het door elkaar heen.

2

Kneed beetje bij beetje de olie door het bloem mengsel. Kneed hierna het water ook beetje bij beetje door het mengsel totdat een mooie deegbol ontstaat. Het makkelijkst is om een keukenmachine te gebruiken met deeghaken. Heeft u die niet, dan kunt u met uw handen een bol kneden.

3

Laat de deegbol 30 minuten rusten met een theedoek eroverheen.

4

Maak hierna 5 of 6 bolletjes deeg en rol deze uit tot dunne wraps

5

Verwarm intussen een koekenpan, zonder olie of boter. Bak de wraps op hoog vuur 1-2 minuten per kant.

6

Bewaar de wraps op een bord met een theedoek eroverheen om ze soepel te houden.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!