Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Mexicaanse garnalensalsa

Fans van de Mexicaanse keuken opgelet: met deze zoutarme garnalensalsa zul je je eters zeker verrassen. Lekker met tortilla’s, wraps, brood of rijst.

Voedingswaarden (per portie)

17 g eiwit,1.2 g zout (480 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

570 mg kalium,240 mg fosfaat
Zoutarme Mexicaanse garnalensalsa
20 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 100 gramgarnalen
  • 0.5 rodepaprika
  • 1chilipepertje
  • 100 grammais
  • 1ui
  • 1 teenknoflook
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 150 gramtomaten
  • 4 eetlepelskoriander
  • 1 eetlepelgedroogde chilipeper

Werkwijze

1

Snipper de ui en pers de knoflook.

2

Meng beiden in een kommetje met een scheutje olijfolie en laat hier de garnalen minimaal 5 minuten in marineren.

3

Snijd de tomaten en de paprika in kleine stukjes en snijd de koriander fijn.

4

Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en snijd het in kleine stukjes.

5

Bak de garnalen kort aan in de pan.

6

Voeg de tomaten, paprika, mais, koriander en het chilipepertje aan toe.

7

Maak op smaak met wat gedroogde chilipeper.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!