Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Witlof met kerriesaus

Voedingswaarden (per portie)

4 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

350 mg kalium,100 mg fosfaat
kerrie
15 MIN

8 ingrediënten

3 personen

  • 6 struikjeswitlof
  • 25 gboter
  • 1 kleineui, gesnipperd
  • 2 theelepelskerrie
  • 25 gbloem
  • 2 eetlepelsrozijnen
  • +¼ liter halfvolle melk
  • +peper

Werkwijze

1

Maak de witlof schoon en verwijder de bittere kern.

2

Kook de struikjes in 15 minuten gaar.

3

Smelt de boter in een steelpan.

4

Voeg de kerrie en de ui toe en laat deze even kort bakken.

5

Roer de bloem erdoor.

6

Laat dit mengsel 1 tot 2 minuten pruttelen.

7

Voeg met kleine hoeveelheden de melk toe.

8

Wacht steeds tot de vloeistof bindt en voeg dan de volgende hoeveelheid toe, tot het mengsel glad en gebonden is.

9

Breng het op smaak met peper en voeg 2 eetlepels rozijnen toe.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!