Pel de rode uien, snijd ze doormidden en daarna in halve ringen.
Witlof in honing-mosterd room met zalm
Met dit recept voor zoutarme witlof in honing-mosterdroom met zalm is het genieten geblazen. En toch duurt de bereiding niet lang. Mooi meegenomen, niet?
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

12 ingrediënten
4 personen
- 2 kleinerode uien
- 1 kgwitlof (800 g gesneden)
- 1 klontjeboter of eetlepel bak & braad
- 1 elhoning
- 150 mlkookroom
- 1 elmosterd (met mosterdzaadjes)
- 400 gzalmfilet
- +½ tl gemalen komijn
- +½ tl nootmuskaat
- +olijfolie
- +versgemalen peper
- +verse peterselie
Werkwijze
Snijd de stronken witlof doormidden, verwijder de witte kern en snijd in repen.
Verhit de boter in een pan (waar een deksel op kan). Voeg de halve-uiringen toe en bak ze glazig.
Voeg de honing en de witlofrepen toe en schep 3 minuten om.
Voeg de kookroom, mosterd, komijn en nootmuskaat toe. Doe het deksel op de pan en draai het vuur of de warmtebron zacht.
Bestrooi de zalm met versgemalen peper. Verhit de olijfolie in een (grill)pan en bak de zalm in 2-3 minuten per kant gaar (afhankelijk van de dikte).
Verdeel de witlof over de borden en verdeel de zalm daar overheen. Bestrooi met peterselie.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.





