Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Witlof in honing-mosterd room met zalm

Met dit recept voor zoutarme witlof in honing-mosterdroom met zalm is het genieten geblazen. En toch duurt de bereiding niet lang. Mooi meegenomen, niet?

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,0.4 g zout (160 mg natrium),12 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

950 mg kalium,330 mg fosfaat
Zoutarme zalm met honing-mosterdsaus op een bord met groenten
20 MIN

12 ingrediënten

4 personen

  • 2 kleinerode uien
  • 1 kgwitlof (800 g gesneden)
  • 1 klontjeboter of eetlepel bak & braad
  • 1 elhoning
  • 150 mlkookroom
  • 1 elmosterd (met mosterdzaadjes)
  • 400 gzalmfilet
  • +½ tl gemalen komijn
  • +½ tl nootmuskaat
  • +olijfolie
  • +versgemalen peper
  • +verse peterselie

Werkwijze

1

Pel de rode uien, snijd ze doormidden en daarna in halve ringen.

2

Snijd de stronken witlof doormidden, verwijder de witte kern en snijd in repen.

3

Verhit de boter in een pan (waar een deksel op kan). Voeg de halve-uiringen toe en bak ze glazig.

4

Voeg de honing en de witlofrepen toe en schep 3 minuten om.

5

Voeg de kookroom, mosterd, komijn en nootmuskaat toe. Doe het deksel op de pan en draai het vuur of de warmtebron zacht.

6

Bestrooi de zalm met versgemalen peper. Verhit de olijfolie in een (grill)pan en bak de zalm in 2-3 minuten per kant gaar (afhankelijk van de dikte).

7

Verdeel de witlof over de borden en verdeel de zalm daar overheen. Bestrooi met peterselie.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!