Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn, halveer de champignons, snipper de ui en snijd de kipfilet in kleine stukjes. Fruit de knoflook met de ui in een scheutje vloeibare boter. Voeg de kipfilet toe. Voeg de champignons en oregano toe zodra de kipfilet begint te kleuren.
Tagliatelle met witlof en kipfilet
Met dit recept voor zoutarme tagliatelle met witlof en kipfilet zet je in een handomdraai een lekkere én voedzame maaltijd op tafel. Een fijn gerecht om op terug te vallen, zowel ’s zomers als op koude avonden.
Voedingswaarden (per portie)
30 g eiwitNierinformatie (per portie)
865 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 2 300 g tagliatelle
- 2 600 g witlof
- 2 200 g champignons
- 2 250 g kip
- 500 ml crème fraîches
- 2 100 g geraspte kaas (minder zout)
- 2 ui gesnipperd
- 8 tl oreganos
- 4 teentjes knoflook
- 2 (versgemalen) peper naar smaak
Werkwijze
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de kip en champignons en bak 2 minuten mee.
Doe de crème fraîche bij de kip en groenten en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erover. Garneer af met de geraspte kaas.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.