Maak de peultjes schoon.
Voorgerecht met avocado
Met dit zoutarme recept met avocado heb je een smakelijk en fris voorgerecht dat zó klaar is. Daarnaast is het een lekkere lunch, perfect voor een warme dag.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
4 personen
- 50 gpeultjes
- 1avocado
- 1grapefruit
- 1 eetlepelpijnboompitten
- 1 eetlepelolijfolie
- 2 eetlepelsgemberstroop
- 100 ggeitenkaas, fijnverkruimeld
- +½ citroen, geperst
- +½ eetlepel balsamicoazijn
Werkwijze
Breng water aan de kook en blancheer de peultjes in ongeveer 3 minuten.
Spoel ze af met koud water.
Schil de avocado, snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel het met citroensap.
Schil de grapefruit, snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin (1-2 minuten).
Maak een dressing van de olijfolie, gembersiroop en balsamicoazijn.
Maak een mengsel van de peultjes, avocado en grapefruit, verdeel dit over een bord en sprenkel de dressing erover.
Garneer met de geitenkaas en pijnboompitten.





