Schil de komkommer en snijd de komkommer overlangs doormidden. Schraap er met een theelepel de zachte kern met pitjes uit.
Komkommermousse met garnalen
Ben je op zoek naar een fris en verrassend voorgerecht? Dan is deze zoutarme komkommermousse met garnalen iets voor jou. Perfect voor een warme zomeravond.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
4 personen
- 1komkommer
- 4 blaadjesgelatine
- 1 eetlepelcitroen- of limoensap
- 1 takjeverse munt of ½ theelepel gedroogde munt
- 2 eetlepelsmayonaise
- 2 eetlepelscrème fraiche
- 200 gramgarnalen
- +gemalen peper uit de molen
- +bieslook
Werkwijze
Pureer de stukken komkommer in een keukenmachine en meet er 300 gram van af.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Breng 100 ml water aan de kook; haal de pan van het vuur en roer er het citroen- of limoensap door.
Knijp de gelatine goed uit en los het al roerende op in het water.
Hak de verse munt fijn.
Roer de munt met de mayonaise en de crème fraiche door de komkommerpuree.
Voeg peper naar smaak toe.
Schep de komkommermousse in éénpersoonsvormpjes (bijvoorbeeld timbaaltjes of kleine kopjes) die ingesmeerd zijn met een paar druppels olie.
Laat de komkommermousse een paar uur opstijven in de koelkast.
Opdienen: stort de komkommermousse in het midden van een bord en leg de garnalen om de mousse. Maak zo 4 bordjes.
Strooi er tot slot wat gehakte bieslook over.