Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Cocktail van ananas en garnalen

Een fruitige garnalencocktail als voorgerecht!

Voedingswaarden (per portie)

8 g eiwit,1.12 g zout (448 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

50 mg kalium,130 mg fosfaat
ananas
15 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 2 schijvenananas uit blik
  • 150 g(Hollandse) garnalen
  • 50 mlslagroom
  • 3 eetlepelsmayonaise
  • 1 theelepelkerriepoeder
  • 3 druppelstabasco (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 eetlepelrum
  • +peterselie

Werkwijze

1

Snij de ananasschijven in kleine stukjes en vermeng deze met de garnalen.

2

Klop voor de saus de slagroom lobbig en vermeng deze met de mayonaise, kerriepoeder, tabasco en de rum.

3

Verdeel het garnalenmengsel over 4 kleine (wijn)glazen en schep de saus erover.

4

Doe er tot slot een toefje peterselie op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!