Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Wortelsoep

Serveer deze soep als amuse: een klein en feestelijk voorgerechtje dat de eetlust opwekt.

Nierinformatie (per portie)

100 mg kalium
kom met oranje soep
25 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 4 eetlepels olijfolies
  • 2 1 sjalotje, gesnipperd,
  • 2 teen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram winterwortel, in kleine blokjes
  • 6 theelepels zelfgemaakte kruidenmix (mengsel van kaneel, gemalen komijn, paprikapoeder, gemalen peper)
  • 500 ml bouillon zonder zout (zie recept “Eten met plezier”)
  • 2 vers gemalen peper
  • 2 eetlepel gepelde pistache noten, gehakt
  • 2 eetlepel verse muntblaadjes, in reepjes

Werkwijze

1

Verhit de olijfolie en bak de sjalot, knoflook, wortel en kruidenmix 2-3 minuten op een zacht vuur.

2

Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

3

Kook de wortel in 10 minuten zachtjes gaar.

4

Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde licht gebonden soep.

5

Garneer met mengsel van pistache nootjes en muntblaadjes.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!