Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Wortelsoep

Serveer deze soep als amuse: een klein en feestelijk voorgerechtje dat de eetlust opwekt.

Voedingswaarden (per portie)

0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

100 mg kalium,20 mg fosfaat
kom met oranje soep
25 MIN

9 ingrediënten

6 personen

  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 1sjalotje, gesnipperd,
  • 1 teenknoflook, fijngehakt
  • 200 gramwinterwortel, in kleine blokjes
  • 3 theelepelszelfgemaakte kruidenmix (mengsel van kaneel, gemalen komijn, paprikapoeder, gemalen peper)
  • 250 mlbouillon zonder zout (zie recept “Eten met plezier”)
  • 1 eetlepelgepelde pistache noten, gehakt
  • 1 eetlepelverse muntblaadjes, in reepjes
  • +vers gemalen peper

Werkwijze

1

Verhit de olijfolie en bak de sjalot, knoflook, wortel en kruidenmix 2-3 minuten op een zacht vuur.

2

Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

3

Kook de wortel in 10 minuten zachtjes gaar.

4

Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde licht gebonden soep.

5

Garneer met mengsel van pistache nootjes en muntblaadjes.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!