Verwarm de oven op 220 graden.
Tagliatelle met cantharellen in pompoensaus
Geniet van een heerlijk herfstig gerecht met deze tagliatelle met cantharellen in pompoensaus. Dit recept is niet alleen smaakvol en voedzaam, maar ook perfect voor wie een zoutarm en kaliumarm dieet volgt. De combinatie van zachte pompoen en rijke cantharellen zorgt voor een warme, comfort food-maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Ideaal voor een gezonde en bewuste maaltijd!
Voedingswaarden (per portie)
21 g eiwit, 0.4 g zout (157,20 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
715 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 800 gram pompoens
- 800 gram tagliatelles
- 2 grote ui
- 4 tl kaneelpoeders
- 2 teentje knoflook
- 400 ml melks
- 500 gram cantharellens
- 2 bosje peterselie
- 12 el olijfolies
- 160 gram geraspte kaas
Werkwijze
Schil de pompoen en snijd in blokjes van 2 cm. Die er wat olijfolie overheen en rooster de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar.
Kook de tagliatelle volgende de instructies op de verpakking.
Snijd de ui in ringen. Doe een scheutje olijfolie in een pan en laat de ui ongeveer 5 tot 10 minuten karamelliseren.
Pers de knoflook uit bij de ui en bak de eetlepel kaneel 1 minuut mee.
Voeg vervolgens de geroosterde pompoen en de 200 ml melk toe en laat 3 minuten pruttelen.
Bak ondertussen in een andere pan de cantharellen in wat olijfolie knapperig.
Mix het ui en pompoenmengsel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Voeg de tagliatelle toe aan de pompoensaus en roer goed door.
Verdeel dit over de borden er garneer af met de cantharellen, wat geraspte kaas en wat gehakte peterselie.