Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tagliatelle met walnoten en citroen

Zie hieronder het recept voor tagliatelle met walnoten en citroen.

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium
tagliatelle
40 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 120 gram walnotens
  • 300 gram ongekookte tagliatelles
  • 20 gram salies
  • 20 gram peterselies
  • 2 citroen
  • 4 eetlepels slagrooms
  • 100 gram parmezaans
  • 4 witte uiens
  • 2 groene paprika
  • 140 gram rucolas
  • 2 Vloeibare margarine (vloeibare bak- en braadvet)
  • 2 Zwarte peper

Werkwijze

1

Laat de oven voorverwarmen op 160 graden.

2

Verdeel de walnoten op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Het is niet nodig om olie of andere vetten toe te voegen, de noten mogen “droog” de oven in.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Versnipper de uien en de blaadjes salie.

5

Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.

6

Laat 2 eetlepels vloeibaar bak- en braadvet heet worden in een hapjespan.

7

Fruit de ui ongeveer 2 minuten en voeg daarna de reepjes paprika toe, roerbak ongeveer 5 minuten.

8

Versnipperde salie kan nu in de pan en bak nog ongeveer 2 minuten mee.

9

Snij de citroen doormidden en knijp een halve citroen uit in de pan en roer door.

10

Voeg tijdens het roeren twee eetlepels slagroom en de zwarte peper toe.

11

Laat de saus al roerend een paar seconden indikken en haal vervolgens van het vuur zodat de room niet schift.

12

Neem een grote kom om de pasta, de saus, de walnoten en de rucola te mengen, bestrooi met peterselie en naar wens zwarte peper. Meteen opdienen.

  • Bron: Jessica Klein, Diëtist nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!