Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Tagliatelle met spinazie, venkel en garnalen
Ben jij dol op schaaldieren, maar houd je een zoutarm dieet aan? Dit recept voor tagliatelle met venkel, spinazie en garnalen bewijst dat het samen kan gaan.
Voedingswaarden (per portie)
31 g eiwitNierinformatie (per portie)
910 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 600 gram tagliatelle (of spaghetti)
- 2 ui
- 2 venkel
- 4 teentjes knoflook
- 8 eetlepels olijfolies
- 4 tl dragons
- 800 gram wokgarnalen bij voorkeur vers, gepelds
- 2 citroen
- 300 gram roomkaas
- 800 gram spinazies
Werkwijze
Snipper de ui. Snijd de onderkant van de venkel eraf en de groene stelen aan de bovenkant. Halveer de venkel en snijd in stukken van een centimeter.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Pers de knoflook hierbij uit of snijd fijn en voeg de knoflook toe aan de ui. Fruit dit een paar minuten op matig vuur. Bak vervolgens de venkel mee samen met 2 tl dragon.
Pers de citroen uit.
Voeg de garnalen toe aan de hapjespan en bak 1-2 minuten mee.
Voeg de roomkaas toe en roer goed door. Voeg tot slot de spinazie toe en roer dit door tot de spinazie geslonken is.
Breng op smaak met wat citroensap en peper. Serveer de pasta met de saus.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.