Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Sperziebonen ovenschotel

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1500 mg kalium,350 mg fosfaat
Sperziebonen
30 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 300 gaardappelen (6 stuks)
  • 300 gschoongemaakte sperziebonen
  • 1ui
  • 2 eetlepelvloeibaar bak- en braadvet
  • 200 grundergehakt
  • 1 eetlepelkerrie
  • 4 halveperziken uit blik
  • +scheutje melk, margarine, peper, nootmuskaat
  • +paneermeel, klontjes margarine

Werkwijze

1

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

2

Maak er een luchtige puree van met het klontje margarine en de peper en nootmuskaat.

3

Kook de sperziebonen gaar in 20 minuten.

4

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C.

5

Snipper de ui en fruit deze in het bak- en braadvet.

6

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

7

Fruit de kerrie mee.

8

Snij de perziken in reepjes.

9

Leg de sperziebonen onder in de ovenschaal.

10

Doe hierop het ui-gehakt-kerriemengsel.

11

Leg de schijfjes perzik erbovenop.

12

Bedek het geheel met de aardappelpuree.

13

Bestrooi het met paneermeel.

14

Leg er tot slot enkele klontjes margarine op.

15

Schuif de schaal in het midden van de oven en laat er een bruin korstje op komen in 20 tot 30 minuten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!