Snijd of schaaf de geschilde aardappels in dunne plakjes. Kook deze 10 minuten en laat daarna uitdampen.
Frittata con patate met sperziebonen
Dit zoutarme recept voor frittata con patate met sperziebonen is heerlijk en ziet er feestelijk uit, maar is heel gemakkelijk te bereiden. Ook fijn: het is zoutarm.
Voedingswaarden (per portie)
24 g eiwitNierinformatie (per portie)
113 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 1000 gram vastkokende aardappelen (geschild)
- 2 margarine of olie (voor invetten schaal)
- 2 grote rode ui
- 4 eetlepels olijfolies
- 2 7 eieren
- 2 4 seizoenen-peper
- 4 kopjes fijngesneden verse kruiden, bijvoorbeeld: 1 bosje bieslook 1 bosje peterselie 2 handjes basilicumblaadjes
- 140 gram geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas
- 1400 gram sperziebonen, uiteinden eraf gesnedens
- 4 eetlepels olijfolie extra vergines
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal (20 x 20 cm) of een afsluitbare springvorm in.
Snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een pan. Bak de uisnippers in 5 minuten lichtbruin.
Klop de eieren met versgemalen peper los in een kom. Schep de verse kruiden en de geraspte kaas door het eimengsel.
Schep de helft van de aardappelen en uisnippers in de ovenschaal. Giet hierover de helft van het eimengsel. Herhaal dit nogmaals. Schep voorzichtig door elkaar om kruiden en kaas door het gerecht te verdelen.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de frittata in ca 20 minuten gaar en goudbruin. Controleer na 15 en 20 minuten op gaarheid (het gerecht mag niet meer vochtig zijn).
Kook ondertussen de sperziebonen in 15 minuten gaar. Besprenkel de boontjes naar wens met extra vergine olijfolie.
Snijd de frittata aan de zijkanten los van de ovenschaal. Verdeel in punten en serveer direct met de boontjes.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.