Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Maaltijdsalade met sperziebonen

Dit recept voor een zout- en kaliumarme maaltijdsalade met sperziebonen is een perfect basisrecept voor het voorjaar en de zomer. Varieer met je favoriete groenten.

Voedingswaarden (per portie)

12 g eiwit,0.5 g zout (200 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

500 mg kalium,190 mg fosfaat
sperziebonen voor in de zoutarme maaltijdsalade
20 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 300 gsperziebonen, in stukjes gesneden
  • 300 gmacaroni
  • 6bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 teentjeknoflook, klein gesneden
  • 2 eetlepelsolie
  • 4eieren, hardgekookt
  • 3 lepelshalfvette mayonaise
  • 200 gkerstomaatjes
  • +peper
  • +peterselie, fijngeknipt
  • +citroensap

Werkwijze

1

Kook de sperziebonen beetgaar.

2

Kook de pasta beetgaar.

3

Pel de eieren en snij ze in stukjes.

4

Halveer de kerstomaatjes.

5

Bak de bosuitjes en de knoflook in de olie lichtbruin.

6

Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

7

Roer er de sperziebonen, pasta , eieren en mayonaise door.

8

Maak de salade op smaak met peterselie, versgemalen peper en eventueel wat citroensap.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!