Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Roomsaus

Deze saus is lekker bij vis.

Voedingswaarden (per portie)

5 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

200 mg kalium,130 mg fosfaat
Zoutarme witte saus/bechamelsaus in een pannetje op het vuur
10 MIN

5 ingrediënten

2 personen

  • 25 gboter
  • 25 gbloem
  • 0.13 lmelk
  • 0.13 lslagroom óf/8 l crème fraîche
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Laat de boter smelten in een steelpan en voeg al roerende de bloem toe. Laat de roux, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.

2

Giet er vervolgens al roerende een scheut koude melk bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en roer er scheutje voor scheutje de rest van de vloeistof doorheen. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!