Bestrooi het vlees met (versgemalen) peper. Verhit het bak- en braadvet in een pan en bak hierin het vlees in circa 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus
Smaakvol, kruidig en verrassend, dat is dit recept voor zoutarme varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Combineer met je favoriete groenten en klaar.
Voedingswaarden (per portie)
24 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
500 mg kalium,220 mg fosfaat

20 MIN
7 ingrediënten
2 personen
- 200 gvarkenshaas
- 2 elvloeibaar bak- en braadvet
- 1 bolletjegember
- 2 elgembersiroop
- 100 mlsinaasappelsap
- 100 mlslagroom
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Snijd het bolletje gember in stukjes en doe deze samen met de gembersiroop en het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan. Laat het warm worden en voeg dan al roerende de slagroom toe.
3
Snijd het vlees in schuine plakjes en leg de plakjes op een bord. Giet de saus eroverheen.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

