Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus

Smaakvol, kruidig en verrassend, dat is dit recept voor zoutarme varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Combineer met je favoriete groenten en klaar.

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

500 mg kalium
sinasappel gesneden
20 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 400 g varkenshaas
  • 2 (versgemalen) peper
  • 4 el vloeibaar bak- en braadvets
  • 2 bolletje gember
  • 4 el gembersiroops
  • 200 ml sinaasappelsaps
  • 200 ml slagroom  s

Werkwijze

1

Bestrooi het vlees met (versgemalen) peper. Verhit het bak- en braadvet in een pan en bak hierin het vlees in circa 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.

2

Snijd het bolletje gember in stukjes en doe deze samen met de gembersiroop en het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan. Laat het warm worden en voeg dan al roerende de slagroom toe.

3

Snijd het vlees in schuine plakjes en leg de plakjes op een bord. Giet de saus eroverheen.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!