Bestrooi het vlees met (versgemalen) peper. Verhit het bak- en braadvet in een pan en bak hierin het vlees in circa 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Varkenshaas met sinaasappel-roomsaus
Smaakvol, kruidig en verrassend, dat is dit recept voor zoutarme varkenshaas met sinaasappel-roomsaus. Combineer met je favoriete groenten en klaar.
Voedingswaarden (per portie)
24 g eiwitNierinformatie (per portie)
500 mg kalium
20 MIN
7 ingrediënten
2 personen
- 400 g varkenshaas
- 2 (versgemalen) peper
- 4 el vloeibaar bak- en braadvets
- 2 bolletje gember
- 4 el gembersiroops
- 200 ml sinaasappelsaps
- 200 ml slagroom s
Werkwijze
1
2
Snijd het bolletje gember in stukjes en doe deze samen met de gembersiroop en het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan. Laat het warm worden en voeg dan al roerende de slagroom toe.
3
Snijd het vlees in schuine plakjes en leg de plakjes op een bord. Giet de saus eroverheen.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.