Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rundvlees in kerrie-roomsaus

Het geheim van suddervlees of draadjesvlees zit in het langzaam garen. Reken hier minstens 3 uur voor.

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium),3.3 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

640 mg kalium,265 mg fosfaat
lepel en vork en 2 kommen met eten
20 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 1ui
  • 1 teentjeknoflook
  • 50 gongezouten margarine
  • 400 gsukadelappen
  • 1 elkerriepoeder
  • 1 tlgemberpoeder
  • 1laurierblad
  • 250 mlwater
  • 250 gchampignons
  • 125 mlcrème fraiche
  • +½ tl sambal oelek

Werkwijze

1

Snipper de ui en de knoflook.

2

Verhit de margarine in een braadpan en bak de sukadelappen rondom bruin. Neem het vlees vervolgens uit de pan.

3

Doe de ui, knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder, sambal en het laurierblad in de pan en laat dit even aanfruiten tot de ui begint te kleuren. Blus af met het water en leg het vlees terug in de pan.

4

Laat dit vervolgens ongeveer 3 uur op een laag pitje stoven met de deksel half op de pan. Roer af en toe door.

5

Snijd de champignons in plakjes en voeg deze het laatste kwartier toe.

6

Roer tot slot de crème fraiche door de saus. Wanneer dit lastig gaat kan het vlees even uit de pan geschept worden.

  • Bron:  Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!