Snipper de ui en de knoflook.
Rundvlees in kerrie-roomsaus
Het geheim van suddervlees of draadjesvlees zit in het langzaam garen. Reken hier minstens 3 uur voor.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 1ui
- 1 teentjeknoflook
- 50 gongezouten margarine
- 400 gsukadelappen
- 1 elkerriepoeder
- 1 tlgemberpoeder
- 1laurierblad
- 250 mlwater
- 250 gchampignons
- 125 mlcrème fraiche
- +½ tl sambal oelek
Werkwijze
Verhit de margarine in een braadpan en bak de sukadelappen rondom bruin. Neem het vlees vervolgens uit de pan.
Doe de ui, knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder, sambal en het laurierblad in de pan en laat dit even aanfruiten tot de ui begint te kleuren. Blus af met het water en leg het vlees terug in de pan.
Laat dit vervolgens ongeveer 3 uur op een laag pitje stoven met de deksel half op de pan. Roer af en toe door.
Snijd de champignons in plakjes en voeg deze het laatste kwartier toe.
Roer tot slot de crème fraiche door de saus. Wanneer dit lastig gaat kan het vlees even uit de pan geschept worden.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.



