Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Romige pompoensoep

Een recept voor een heerlijk zoutarme, romige pompoensoep met prei en Boursin.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

250 mg kalium
pompoensoep
30 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 1200 g pompoens
  • 2 kleine prei
  • 4 eetlepels olijfolies
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g Boursin lights
  • 2 versgemalen peper
  • 2 verse basilicum

Werkwijze

1

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij hem in kleine stukjes.

2

Snij de prei in dunne ringen en was ze.

3

Verhit in een soeppan olijfolie en bak de ingrediënten al omscheppend gedurende enkele minuten.

4

Pers de teentjes knoflook uit en bak ze mee.

5

Voeg 3 dl water toe en kook de groentepuree in 15 minuten zachtjes gaar.

6

Pureer de groentepuree met een staafmixer en doe er water bij tot er 1 liter soep ontstaat.

7

Breng de soep op smaak met gemalen peper.

8

Verkruimel de Boursin.

9

Knip de basilicum in reepjes.

10

Verdeel de soep over 5 koppen en garneer met Boursin en basilicum.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!