Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij hem in kleine stukjes.
Romige pompoensoep
Een recept voor een heerlijk zoutarme, romige pompoensoep met prei en Boursin.
Voedingswaarden (per portie)
3 g eiwitNierinformatie (per portie)
250 mg kalium
30 MIN
7 ingrediënten
2 personen
- 1200 g pompoens
- 2 kleine prei
- 4 eetlepels olijfolies
- 4 teentjes knoflook
- 200 g Boursin lights
- 2 versgemalen peper
- 2 verse basilicum
Werkwijze
1
2
Snij de prei in dunne ringen en was ze.
3
Verhit in een soeppan olijfolie en bak de ingrediënten al omscheppend gedurende enkele minuten.
4
Pers de teentjes knoflook uit en bak ze mee.
5
Voeg 3 dl water toe en kook de groentepuree in 15 minuten zachtjes gaar.
6
Pureer de groentepuree met een staafmixer en doe er water bij tot er 1 liter soep ontstaat.
7
Breng de soep op smaak met gemalen peper.
8
Verkruimel de Boursin.
9
Knip de basilicum in reepjes.
10
Verdeel de soep over 5 koppen en garneer met Boursin en basilicum.