Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Romige pompoensoep

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

250 mg kalium,50 mg fosfaat
pompoensoep
30 MIN

7 ingrediënten

5 personen

  • 600 gpompoen
  • 1 kleineprei
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 2 teentjesknoflook
  • 100 gBoursin light
  • +versgemalen peper
  • +verse basilicum

Werkwijze

1

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij hem in kleine stukjes.

2

Snij de prei in dunne ringen en was ze.

3

Verhit in een soeppan olijfolie en bak de ingrediënten al omscheppend gedurende enkele minuten.

4

Pers de teentjes knoflook uit en bak ze mee.

5

Voeg 3 dl water toe en kook de groentepuree in 15 minuten zachtjes gaar.

6

Pureer de groentepuree met een staafmixer en doe er water bij tot er 1 liter soep ontstaat.

7

Breng de soep op smaak met gemalen peper.

8

Verkruimel de Boursin.

9

Knip de basilicum in reepjes.

10

Verdeel de soep over 5 koppen en garneer met Boursin en basilicum.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!