Snipper de ui en het teentje knoflook.
Risotto met zalm
Dit recept voor een zoutarme risotto met zalm is er eentje voor ieder seizoen. Voedzaam, gezond, zoutarm en overheerlijk: je zult zeker twee keer opscheppen.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
4 personen
- 1ui
- 1 teentjeknoflook
- 400 gramsperziebonen
- 300 gramrisottorijst
- 1.5 liternatriumarme visbouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje) of,5 liter water
- 250 gramzalmfilet
- 1 eetlepelolijfolie
- +eventueel: peper
- +eventueel: basilicum
Werkwijze
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Doe de risottorijst erbij en bak deze ca. 5 minuten mee op laag vuur, totdat het glanst.
Kook de sperziebonen in ruim water beetgaar.
Voeg een scheut bouillon/water toe en roer goed door, totdat de rijst het vocht heeft opgenomen.
Voeg dan weer een scheut bouillon/water toe en wacht weer, totdat de rijst het vocht heeft opgenomen.
Ga zo door, totdat de rijst gaar is (dat is ongeveer als er 1 liter bouillon/water gebruikt is).
Snij de zalmfilets in blokjes.
Schep als de rijst gaar is de blokjes zalm en sperziebonen door de rijst.
Voeg naar wens nog wat peper of basilicum toe.
Serveer de risotto in diepe borden.




