Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Venetiaanse risotto

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit,0.63 g zout (252 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

450 mg kalium,300 mg fosfaat
risotto pan
30 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 60 gdieetmargarine
  • 200 gkipfilet, in blokjes
  • 50 gpancetta (Italiaans spek)
  • 1ui, fijngesnipperd
  • 1winterpeen, in kleine blokjes
  • 1 stengelbleekselderij, schoongemaakt en in blokjes
  • 300 grisotto rijst
  • 800 mlbouillon zonder zout
  • 50 gPardano-kaas
  • +scheut droge witte wijn (zonder smaakt het gerecht ook lekker)
  • +versgemalen peper

Werkwijze

1

Smelt de dieetmargarine en bak de pancetta, kipfilet en ui ongeveer 5 minuten op een laag vuur.

2

Voeg de overige groenten toe en roer het geheel goed door gedurende ongeveer 3 minuten.

3

Roer de rijst door het mengsel, zodat de korrels gaan glanzen.

4

Schenk een scheut wijn erbij en roer tot de wijn is opgenomen.

5

Voeg een opscheplepel bouillon toe en roer net zolang totdat de vloeistof is opgenomen.

6

Voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toe, net zolang totdat de bouillon op is.

7

Na ongeveer 10 minuten is de rijst beetgaar.

8

Roer dan de Pardano-kaas erdoor en breng verder op smaak met vers gemalen peper.

9

Schep de risotto in diepe borden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!