Smelt de dieetmargarine en bak de pancetta, kipfilet en ui ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
Venetiaanse risotto
Voedingswaarden (per portie)
23 g eiwit,0.63 g zout (252 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
450 mg kalium,300 mg fosfaat

30 MIN
11 ingrediënten
4 personen
- 60 gdieetmargarine
- 200 gkipfilet, in blokjes
- 50 gpancetta (Italiaans spek)
- 1ui, fijngesnipperd
- 1winterpeen, in kleine blokjes
- 1 stengelbleekselderij, schoongemaakt en in blokjes
- 300 grisotto rijst
- 800 mlbouillon zonder zout
- 50 gPardano-kaas
- +scheut droge witte wijn (zonder smaakt het gerecht ook lekker)
- +versgemalen peper
Werkwijze
1
2
Voeg de overige groenten toe en roer het geheel goed door gedurende ongeveer 3 minuten.
3
Roer de rijst door het mengsel, zodat de korrels gaan glanzen.
4
Schenk een scheut wijn erbij en roer tot de wijn is opgenomen.
5
Voeg een opscheplepel bouillon toe en roer net zolang totdat de vloeistof is opgenomen.
6
Voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toe, net zolang totdat de bouillon op is.
7
Na ongeveer 10 minuten is de rijst beetgaar.
8
Roer dan de Pardano-kaas erdoor en breng verder op smaak met vers gemalen peper.
9
Schep de risotto in diepe borden.