Bak het gehakt rul in de hete olie en voeg de kruiden en fijngesneden groenten, behalve de broccoliroosjes, toe. Bak de groenten circa 5 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Giet het water erbij en laat de rijst op laag vuur in circa 20 minuten gaar worden.
Risotto met groenten en gehakt
Fans van risotto opgelet: wij laten je met dit recept zien dat je deze Italiaanse klassieker ook heel goed zoutarm kunt maken. Het geheim? Kruiden. Veel kruiden.
Voedingswaarden (per portie)
25 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
900 mg kalium,300 mg fosfaat

35 MIN
12 ingrediënten
2 personen
- 150 grundergehakt
- 2 el(olijf)olie
- 0.5 elkerrie
- 1 mespuntknoflookpoeder
- 0.5 elpaprikapoeder
- 1 kleineui, fijngehakt
- 200 gprei, in ringen
- 6worteltjes, in stukjes
- 150 glangkorrelrijst
- 300 mlwater
- 100 gbroccoli, in kleine roosjes
- +bieslook (optioneel)
Werkwijze
1
2
Kook de broccoliroosjes in een beetje water in circa 2 minuten beetgaar.
3
Schep na circa 15 minuten de broccoliroosjes door de rijst. Strooi eventueel wat fijngesneden bieslook over de risotto.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.




