Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Risotto met groenten en gehakt

Fans van risotto opgelet: wij laten je met dit recept zien dat je deze Italiaanse klassieker ook heel goed zoutarm kunt maken. Het geheim? Kruiden. Veel kruiden.

Voedingswaarden (per portie)

25 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium,300 mg fosfaat
mand met ui en wortel
35 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 150 grundergehakt
  • 2 el(olijf)olie
  • 0.5 elkerrie
  • 1 mespuntknoflookpoeder
  • 0.5 elpaprikapoeder
  • 1 kleineui, fijngehakt
  • 200 gprei, in ringen
  • 6worteltjes, in stukjes
  • 150 glangkorrelrijst
  • 300 mlwater
  • 100 gbroccoli, in kleine roosjes
  • +bieslook (optioneel)

Werkwijze

1

Bak het gehakt rul in de hete olie en voeg de kruiden en fijngesneden groenten, behalve de broccoliroosjes, toe. Bak de groenten circa 5 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Giet het water erbij en laat de rijst op laag vuur in circa 20 minuten gaar worden.

2

Kook de broccoliroosjes in een beetje water in circa 2 minuten beetgaar.

3

Schep na circa 15 minuten de broccoliroosjes door de rijst. Strooi eventueel wat fijngesneden bieslook over de risotto.

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!