Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Ovenschotel met groente en gehakt

Op een recept als deze, voor een ovenschotel met groente en gehakt, kun je altijd terugvallen. Hij is immers gezond, zoutarm en overheerlijk. Wat wil je nog meer?

Voedingswaarden (per portie)

25 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1200 mg kalium,340 mg fosfaat
Zout- en kaliumarme ovenschotel met groente en gehakt
20 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 1ui
  • 1 rodepaprika
  • 1 teentjeknoflook
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 200 grundergehakt
  • 1 eetlepelItaliaanse keukenkruiden
  • 150 gchampignons
  • 1courgette
  • 1tomaat
  • 100 mlzoutarme bouillon (van korrels/blokje)
  • +peper (uit de pepermolen)
  • +gehakte peterselie

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snipper de ui, snij de schoongemaakte paprika in stukjes en snij het teentje knoflook fijn.

3

Fruit de ui, de paprika en de knoflook in de olijfolie.

4

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

5

Voeg de peper en de Italiaanse keukenkruiden toe en doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.

6

Snij de schoongemaakte champignons in plakjes en leg deze op het gehaktmengsel.

7

Snij de courgette in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de champignons.

8

Snij de tomaat in dunne plakjes en leg deze op de courgette.

9

Voeg de zoutarme bouillon toe en dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie.

10

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat alles in 20 tot 25 minuten gaar worden.

11

Bestrooi het gerecht tot slot ruim met fijngehakte peterselie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!