Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Het kan eigenlijk altijd, deze ovenschotel met gehakt en spinazie. Hij is gezond, goedgevuld, zoutarm en gewoon heel lekker. Varieer ook gerust met de groenten.

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit,0.6 g zout (240 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1200 mg kalium,350 mg fosfaat
Zoutarme ovenschotel met gehakt en spinazie
35 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 1ui
  • 1 teentjeknoflook
  • 250 gramrundergehakt
  • 4aardappelen
  • 350 gramspinazie
  • 1 rodepaprika
  • 100 grammaïs
  • 125 grammozzarella
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • +ovenschaal
  • +pureestamper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schil de aardappelen en kook deze beetgaar.

3

Was de spinazie, snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes.

4

Doe een eetlepel olijfolie in een pan en verhit deze.

5

Fruit de knoflook en de ui erin.

6

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

7

Voeg ook de maïs, paprika en spinazie toe en bak deze kort mee.

8

Giet de aardappelen af en pureer tot een gladde aardappelpuree.

9

Vet de ovenschaal in en doe het gehaktmengsel in de ovenschaal.

10

Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze over het gehaktmengsel heen.

11

Strijk als laatste de puree over de plakjes mozzarella.

12

Verhit het geheel 20 minuten op 200 °C. in de oven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!