Verwarm de oven voor op 200 graden.
Griekse ovenschotel
Fans van de Griekse keuken opgelet: deze Griekse ovenschotel is lekker, voedzaam én zoutarm. Ook is hij eenvoudig te bereiden. Driedubbel fijn!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 1 kleinegele ui
- 2 teentjesknoflook
- 1 eetlepelolijfolie
- 300 gramrundergehakt (of naar wens half-om-half)
- 2 blikjesbio-tomatenblokjes zonder toegevoegd zout
- 1 eetlepelgedroogde Mediterrane kruiden (met oregano, tijm)
- 1courgette
- 1aubergine
- 100 gramfeta
- +snufje cayennepeper
- +vers gemalen peper
Werkwijze
Snipper de ui en knoflook.
Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe.
Als de ui en knoflook glazig zijn, voeg dan het gehakt toe. Bestrooi met cayennepeper. Bak het gehakt rul en bruin.
Voeg de tomatenblokjes toe, roer door en doe het deksel op de pan.
Voeg na een paar minuten pruttelen de kruiden en peper toe.
Haal de pan van het vuur.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken van maximaal een halve centimeter.
Neem een vierkante ovenschaal (niet te groot). Doe de warme tomaten-gehaktsaus in de schaal, zodat een laag van ca 3 cm saus ontstaat. Steek de plakjes courgette in rijen in de saus. Steek de plakjes aubergine daar tussen. Verkruimel de feta over het gerecht.
Zet de ovenschotel 25 – 30 minuten in de oven.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.





