Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Mexicaanse maïssoep

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

350 mg kalium,120 mg fosfaat
maissoep
25 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 2 teentjesknoflook, gepeld en geperst
  • 1ui, gesnipperd
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 1 theelepelkerriepoeder
  • 350 gmaïs (diepvries, aan maïs uit blik is zout toegevoegd)
  • 3 dlbouillon zonder zout
  • 1 dlkookroom
  • +scheut sherry

Werkwijze

1

Verhit de olie in een braadpan, roerbak de knoflook en ui zachtjes.

2

Voeg kerrie en maïs toe.

3

Laat dit nog een minuut bakken en voeg dan de bouillon zonder zout toe.

4

Laat dit 15 minuten zachtjes koken.

5

Pureer de soep met een staafmixer.

6

Maak de soep af met kookroom en een scheut sherry.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!