Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Mexicaanse maïssoep

Een recept voor romige maïssoep op basis van onze zoutarme bouillon.

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

350 mg kalium
maissoep
25 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 4 teentjes knoflook, gepeld en gepersts
  • 2 ui, gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolies
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 700 g maïs (diepvries, aan maïs uit blik is zout toegevoegd)
  • 6 dl bouillon zonder zouts
  • 2 dl kookroom
  • 2 scheut sherry

Werkwijze

1

Verhit de olie in een braadpan, roerbak de knoflook en ui zachtjes.

2

Voeg kerrie en maïs toe.

3

Laat dit nog een minuut bakken en voeg dan de bouillon zonder zout toe.

4

Laat dit 15 minuten zachtjes koken.

5

Pureer de soep met een staafmixer.

6

Maak de soep af met kookroom en een scheut sherry.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!