Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kruidige doperwten met tahoe

Als vegetariër weet jij misschien al van het bestaan van tahoe, maar zo niet, dan ben je met dit recept vast en zeker overtuigd van deze smakelijke en zoutarme vleesvervanger!

Voedingswaarden (per portie)

16 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

800 mg kalium,260 mg fosfaat
Vleesvervangers
25 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 2 kleineuien
  • 1 teentjeknoflook
  • 1 cmgemberwortel
  • 2tomaten
  • 2 elolie
  • 0.5 tlketoembar
  • 0.5 tlkomijn
  • 150 gtahoe
  • 300 gdiepvriesdoperwten
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Schil de gemberwortel en snijd deze fijn. Ontvel de tomaat en snijd deze in blokjes.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook. Voeg de gemberwortel en specerijen toe en laat deze 1 minuut meebakken. Voeg de tomaat toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

3

Snijd de tahoe in kleine blokjes en voeg deze toe. Voeg na 5 minuten de doperwten toe en laat het geheel nog eens 5 minuten pruttelen.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!