Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kruidige couscous

Met dit recept voor zoutarme kruidige couscous heb je een echt basisrecept in handen. Varieer erop los met je favoriete groenten, kruiden en kaas.

Voedingswaarden (per portie)

7 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

150 mg kalium,90 mg fosfaat
koriander
10 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 200 gcouscous
  • 1 tlkomijnpoeder (djinten)
  • 1 tlkomijnzaad
  • 1 tlkorianderpoeder (ketoembar)
  • 1 tlkorianderzaad
  • 40 gsultanarozijnen
  • 400 mlkokend water
  • 2 elolijfolie
  • 1 elcitroensap
  • 2 elpeterselie, fijngesneden
  • 2 elkoriander, fijngesneden

Werkwijze

1

Doe de couscous met de specerijen en rozijnen in een hittebestendige schaal en roer er 400 ml kokend water door. Dek af met plasticfolie en laat 5 minuten staan.

2

Roer de inhoud met een vork los. Voeg de olie, het citroensap en de verse kruiden toe en meng dit voorzichtig door elkaar.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!