Vermeng op een groot bord de peterselie, met koriander, munt en tijm.
Kipfilets met asperges
Voedingswaarden (per portie)
30 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
650 mg kalium,340 mg fosfaat

15 MIN
10 ingrediënten
4 personen
- 4 kipfiletsà gram
- 3 eetlepelsfijngesneden bladpeterselie
- 2 eetlepelsfijngesneden koriander
- 2 eetlepelsfijngesneden munt
- 1 eetlepelverse tijm of bonenkruid
- 10 groeneasperges
- 60 gramboter
- 2.5 dlwater
- 3 eetlepelsolijfolie
- +peper
Werkwijze
1
2
Wentel de kipfilets erdoor en laat de kruiden 1 uur intrekken.
3
Maak de asperges schoon.
4
En snijd ongeveer 5 cm van de onderkant.
5
Leg de asperges in een koekenpan en voeg de boter toe.
6
Strooi er peper over en schenk het water erover.
7
Verhit de olijfolie, bak de kipfilets gaar en bestrooi ze met peper.
8
Wanneer de kipfilets halfgaar zijn kook dan de asperges gaar.
9
Leg ze op voorverwarm borden.
10
Bewaar het kookvocht.
11
Leg de kipfilets naast de asperges en maak met het aspergekookvocht de aanbaksels los van de pan.
12
Laat het mengsel inkoken tot een lichte jus.
13
Schep deze over de kipfilets.





