Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kipfilets met asperges

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

650 mg kalium,340 mg fosfaat
kip met asperge
15 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 4 kipfiletsà gram
  • 3 eetlepelsfijngesneden bladpeterselie
  • 2 eetlepelsfijngesneden koriander
  • 2 eetlepelsfijngesneden munt
  • 1 eetlepelverse tijm of bonenkruid
  • 10 groeneasperges
  • 60 gramboter
  • 2.5 dlwater
  • 3 eetlepelsolijfolie
  • +peper

Werkwijze

1

Vermeng op een groot bord de peterselie, met koriander, munt en tijm.

2

Wentel de kipfilets erdoor en laat de kruiden 1 uur intrekken.

3

Maak de asperges schoon.

4

En snijd ongeveer 5 cm van de onderkant.

5

Leg de asperges in een koekenpan en voeg de boter toe.

6

Strooi er peper over en schenk het water erover.

7

Verhit de olijfolie, bak de kipfilets gaar en bestrooi ze met peper.

8

Wanneer de kipfilets halfgaar zijn kook dan de asperges gaar.

9

Leg ze op voorverwarm borden.

10

Bewaar het kookvocht.

11

Leg de kipfilets naast de asperges en maak met het aspergekookvocht de aanbaksels los van de pan.

12

Laat het mengsel inkoken tot een lichte jus.

13

Schep deze over de kipfilets.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!