Kook de kipfilet in weinig water in 20 minuten gaar.
Kip mangosalade
Met dit recept voor een kip-mangosalade heb je een frisse, voedzame en zoutarme maaltijd die je zowel ’s middags als ’s avonds kunt eten. Handig!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
2 personen
- 200 gkipfilet
- 1 struikjewitlof
- 75 gtaugé
- 1 rijpeverse mango
- 1 eetlepelgembersiroop
- 1 eetlepelcitroensap
- 1 theelepelkerriepoeder
- +gemberbolletje
- +½ bekertje crème fraîche
Werkwijze
Laat de kip afkoelen in het kookvocht en snij de filet in blokjes.
Snij het witlofstruikje op circa 5 cm van de top af en hou de punten apart.
Snij de rest van de witlof in reepjes.
Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over.
Laat het afkoelen.
Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes.
Snij het gemberbolletje fijn.
Doe de kipfilet, de reepjes witlof, de taugé, de mangoblokjes en de gemberstukjes in een schaal.
Meng de ingrediënten voor het sausje door elkaar en roer het sausje door het kipmengsel.
Leg de witlofpunten op een platte schaal naast elkaar en schep het kipmengsel erop.





