Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Curry madras met kip en bloemkool

Ben jij fan van de Indiase keuken? Dan moet je dit recept voor een zoutarme curry Madras eens proberen. Ondanks het grotendeels ontbreken van het zout, geeft de kruidenmix namelijk volop smaak. Bovendien neemt de bereiding niet veel tijd in beslag. Fijn!

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit,0.15 g zout (60 mg natrium),67 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1200 mg kalium,565 mg fosfaat
Bloemkoolroosjes-op-snijplank-in-zoutarme-curry
25 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 300 gram(zilvervlies)rijst
  • 300 gramkipfilet of kippendijfilet
  • 500 grambloemkool
  • 300 gramsperziebonen
  • 4 eetlepelscurry madras kruiden (bijv. Jumbo curry madras of Euroma curry madras)
  • 300 mlkokosmelk
  • 2limoenen
  • +verse koriander

Werkwijze

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Zet ook een pan water op om de groenten te blancheren.

3

Snijd de kipfilet in blokjes en de bloemkool in roosjes. Snijd vervolgens de puntjes van de sperziebonen en halveer ze.

4

Blancheer de groenten ongeveer 3 minuten in kokend water.

5

Bak de kipfilet in een diepe koekenpan of hapjespan in een scheutje olie rondom bruin.

6

Voeg de groenten en de curry madras kruiden toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit ongeveer 5-6 minuten sudderen.

7

Snijd van 1 limoen partjes en pers de andere uit. Voeg naar smaak wat limoensap toe aan de curry.

8

Snijd de korander fijn en garneer het gerecht hiermee af.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!