Kook de rijst volgens de verpakking.
Kip kerrie met zilvervliesrijst
Het fijne aan kipkerrie? Het kan altijd. Zomer of winter, diner of lunch: dit zoutarme recept kun je er altijd bij pakken. Succes gegarandeerd.
Voedingswaarden (per portie)
31 g eiwit,0.2 g zout (80 mg natrium),45 g koolhydraten
Nierinformatie (per portie)
940 mg kalium

25 MIN
9 ingrediënten
4 personen
- 400 gzilvervliesrijst
- 400 gkipfilet
- 250 gkastanjechampignons
- 300 gpeultjes
- 1ui
- 350 gananasstukjes
- 150 mlcrème fraîche
- 2 tlkerriepoeder
- +peper naar smaak
Werkwijze
1
2
Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met wat peper.
3
Maak de champignons schoon en halveer ze. Snipper de ui.
4
Onthaar de peultjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
5
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui.
6
Zet het vuur hoog, schep de kip en champignons erdoor en roerbak dit.
7
Voeg als de kip gaar is de crème fraîche toe en roer daarna de kerriepoeder erdoor.
8
Voeg als laatst de ananas en peultjes toe en verwarm dit nog even.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten




