Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kip kerrie met zilvervliesrijst

Het fijne aan kipkerrie? Het kan altijd. Zomer of winter, diner of lunch: dit zoutarme recept kun je er altijd bij pakken. Succes gegarandeerd.

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit
Zoutarme kipkerrie met zilvervliesrijst
25 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 800 g zilvervliesrijsts
  • 800 g kipfilets
  • 500 g kastanjechampignons
  • 600 g peultjes
  • 2 1 ui
  • 700 g ananasstukjes
  • 300 ml crème fraîches
  • 4 tl kerriepoeders
  • 2 peper naar smaak

Werkwijze

1

Kook de rijst volgens de verpakking.

2

Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met wat peper.

3

Maak de champignons schoon en halveer ze. Snipper de ui.

4

Onthaar de peultjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.

5

Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui.

6

Zet het vuur hoog, schep de kip en champignons erdoor en roerbak dit.

7

Voeg als de kip gaar is de crème fraîche toe en roer daarna de kerriepoeder erdoor.

8

Voeg als laatst de ananas en peultjes toe en verwarm dit nog even.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!