Bestrooi de blokjes kipfilet met peper, maïzena en de helft van de kerriepoeder. Laat de zonnebloemolie goed heet worden in een hapjespan of braadpan. Bak de kip al omscheppend goudbruin in ca. 2 minuten. Schep uit de pan op een bord.
Kipkerrie
Wie geniet er nu niet van een goede kipkerrie op zijn tijd? Met onderstaand recept zul je ontdekken dat dit gerecht ook heel goed zoutarm te bereiden is. Smullen maar!
Voedingswaarden (per portie)
27 g eiwit,0.5 g zout (200 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
750 mg kalium,330 mg fosfaat

25 MIN
14 ingrediënten
4 personen
- 400 gkipfilet, in blokjes gesneden
- 1 elmaïzena
- 1 elkerriepoeder
- 3 elzonnebloemolie
- 1ui, gesnipperd
- 1 teentjeknoflook, fijngesneden
- 1 stukjegemberwortel van ca. cm, geraspt
- 1 tlsambal
- 1 rodepaprika, in dunne reepjes gesneden
- 1 groenepaprika, in dunne reepjes gesneden
- 400 mlkokosmelk
- 2 elrozijnen
- 3 schijvenananas uit blik, in stukjes gesneden
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Voeg eventueel nog wat olie toe en fruit dan zachtjes de gesnipperde ui, knoflook, geraspte gember, sambal en de rest van de kerrie tot de ui glazig ziet. Voeg dan de gesneden paprika toe en fruit 5 minuten mee.
3
Doe de kip terug in de pan en voeg de kokosmelk en de rozijnen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de ananas toe en warm even mee.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.
