Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kabeljauw uit de oven

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,0.78 g zout (312 mg natrium),4 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,300 mg fosfaat
kabeljauw
35 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 3 elzonnebloemolie
  • 10 gboter
  • 2uien, in ringen gesneden
  • 1 teentjeknoflook, fijngesneden
  • 1 tlkerriepoeder
  • 4 kabeljauwfiletsof koolvisfilets à gram (ontdooid)
  • 125 mlzure room
  • 100 ggepelde, gekookte Hollandse garnalen
  • 2 elfijngesneden dille, dragon en/of bieslook
  • +½ tl gemalen geelwortel (koenjit)
  • +versgemalen peper

Werkwijze

1

Besmeer de binnenkant van een ovenschaal dun met olie. Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Verhit de olie en boter in een koekenpan en fruit de uienringen een paar minuten.

3

Voeg knoflook, kerriepoeder en koenjit toe en bak het geheel nog 1 minuut.

4

Schep het uienmengsel in de ovenschaal.

5

Bestrooi de vis met peper en leg de filets op de uien. Schep de zure room daar bovenop.

6

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de vis in circa 20 minuten in de oven gaar worden.

7

Verdeel de garnalen over de visfilets. Strooi tenslotte de kruiden over het gerecht.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!